DOOR Arjan Broere

De voordelen van hybride werken

Dat hybride werken vele voordelen kent, weten we allemaal. We zetten de belangrijkste voordelen van deze relatief nieuwe manier van werken op een rijtje.

  1. Flexibiliteit en vrijheid. Werknemers die zelf mogen bepalen waar – en in sommige gevallen ook wanneer – zij hun taken uitvoeren, ervaren meer vrijheid en autonomie. En dat wil je. Mensen die zelf beslissen over hun werk, zijn namelijk vaak productiever en voelen zich meer betrokken bij de organisatie. Daarnaast ervaren ze minder stress én zijn ze minder vaak ziek. Een win-win-win situatie dus.
  2. Efficiëntie en productiviteit. Een aantal dagen per week thuiswerken – in een omgeving waar men niet gestoord wordt door collega’s of het kopieerapparaat – doet wonderen voor de productiviteit. Er zijn geen afleidingen, waardoor je medewerkers geconcentreerd kunnen werken.
  3. Besparing van kosten. En dat op verschillende manieren. Je bespaart bijvoorbeeld op reiskosten, omdat werknemers niet dagelijks naar kantoor komen. Maar ook op operationele kosten, denk aan verwarming, elektriciteit en kantoorbenodigdheden. Hybride werken is daarnaast een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde, dat talent binnen de organisatie houdt. Je bespaart dus ook op personeelskosten.
  4. Werk-privé balans. Doordat medewerkers niet meer elke dag naar kantoor komen, kunnen zij hun werk en hun persoonlijke leven beter op elkaar afstemmen. Hybride werken draagt daardoor bij aan een gezonde balans tussen werk en privé. Iets dat hun werkgeluk ten goede komt.

De voor- én nadelen van hybride werken

De nadelen van hybride werken zitten ‘m voornamelijk in praktische zaken. Het succes van deze manier van werken valt of staat namelijk met de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van technologische tools en infrastructuur. Beschik je niet over de juiste tools, apparatuur en training om met deze tools om te gaan? Dan kan dit leiden tot communicatieproblemen en frustraties. Denk aan inefficiënte, slecht verstaanbare vergaderingen, stroeve samenwerkingen en meer. Dat wil je – koste wat kost – voorkomen. Presentatieschermen, microfoons en camera’s met een kwalitatieve zoom kunnen dan ook niet ontbreken op de werkvloer. Kies bijvoorbeeld voor een SmartBoard met camera om interactief te samen te kunnen werken. Of een handig Bring Your Own Device systeem, misschien? Wil je het meteen goed aanpakken, dan kies je natuurlijk voor een all-in-one videoconferentiesysteem.

Houd daarnaast ook rekening met eenzaamheid. Thuiswerken kan op termijn zorgen voor een gevoel van isolement. Mensen missen tenslotte de dagelijkse interacties op kantoor. Zo’n kopje koffie (en een praatje) bij het koffiezetapparaat doet meer met een mens dan je zou denken. Dit is een van de nadelen van volledig thuiswerken; hybride werken kan de oplossing zijn. Deze uitdaging helemaal de baas zijn? Investeer in samenwerkingssoftware en chatplatforms om communicatie tussen collega’s te faciliteren. En vergeet ook het babbelen over andere onderwerpen dan werk – aan het begin of einde van een digitale vergadering – niet. Dat maakt een wereld van verschil.

Ook profiteren van de voordelen van hybride werken?

Hybride werken biedt dus een scala aan voordelen. Van flexibiliteit tot verbeterde productiviteit. Het is daarnaast van essentieel belang om potentiële nadelen – zoals technologische uitdagingen – te erkennen en doeltreffende oplossingen te implementeren.

Klaar om de overstap te maken en jouw organisatie een boost te geven? Wij ondersteunen je graag bij het inrichten van een toekomstbestendige, hybride omgeving. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Maak direct een afspraak!

Arjan Broere
Eigenaar & adviseur
JBS Multimedia

Gieterijstraat 89
2984 AB Ridderkerk

Onze openingstijden
Ma t/m vrijdag 08:30 - 17:00 uur
Meer gegevens