DOOR Arjan Broere

1. De juiste hardware voor een Mircosoft Teams Room

Om je gewone vergaderruimte om te bouwen tot een Microsoft Teams Room, heb je de juiste hardware nodig. Natuurlijk kun je je eigen laptop of ander device gebruiken om content mee te delen, maar zelfs dát is niet per se meer nodig in een Microsoft Teams Room. Je loopt hier de kamer binnen en kunt direct met de meeting starten! Geen gedoe meer met aansluitingen en verbindingen. Wel heb je de volgende hardware nodig voor je Microsoft Teams Room:

  • Een groot scherm of touchscreen

Een Microsoft Teams Room gebruik je voornamelijk bij hybride vergaderingen. Daarom is een groot scherm, of nog beter, een touchscreen, van groot belang. Hiermee kun je namelijk niet alleen alles goed zien, je kunt ook makkelijk content delen met iedereen die deelneemt aan de vergadering. Kies natuurlijk voor een scherm dat goed in de ruimte past en dat makkelijk te verbinden is met laptops in de ruimte en internet. Bekijk hier onze touchscreens en laat je zeker adviseren!

  • Camera, microfoon en luidsprekers

Iedereen moet goed te zien en te verstaan zijn. Het is daarom belangrijk om een camera, microfoon en luidsprekers te kiezen van goede kwaliteit. Ook deze hardware moet goed in de ruimte van de Microsoft Teams Room passen. Heb je een kleine ruimte, dan ga je bijvoorbeeld eerder voor een videobar met ingebouwde camera en speakers. In een grote ruimte kun je beter kiezen voor meerdere richtmicrofoons, meerdere camera’s of een camera met een groot zoombereik. Je vindt hier al onze oplossingen voor videoconferencing.

2. Zorg ervoor dat je software up-to-date is voor je Microsoft Teams Room

Naast hardware, heb je natuurlijk ook goede software nodig voor je Microsoft Teams Room. Zorg ervoor dat je over de juiste licenties beschikt. Alles werkt het beste als iedereen ook de app heeft geïnstalleerd. Houd de software daarnaast ook up-to-date en implementeer regelmatig updates voor zowel het besturingssysteem als de Teams-app. Zorg daarnaast ook voor de juiste beveiligingsmaatregelen. Staat alles klaar? Test dan de verbinding goed voordat je aan een meeting begint en stel alle vergaderopties naar wens in. Klaar om te vergaderen!

3. Train je collega’s!

Een Microsoft Teams Room is pas efficiënt wanneer iedereen weet hoe het werkt. Geef je collega’s daarom een praktische training te geven over het gebruik van alle apparatuur en software. Leer ze hoe je vergaderingen start, schermen deelt en het touchscreen bedient.

940x810 Interactief presenteren v2

MTR on Android of Windows?

Werk je met Android apparatuur of met Windows apparatuur? Dat is belangrijk om te weten wanneer je een Microsoft Teams Room gaat inrichten. Voor Android gaat het vaak om all-in-one oplossingen. De techniek zit bijvoorbeeld in de videobar, waarbij je een bedienpaneel op tafel hebt. Voor MTR on Windows maak je gebruik van een losse PC waarop bijvoorbeeld de camera, microfoons en schermen worden aangesloten. Hulp nodig bij de keuze voor MTR on Android of Windows? Wij helpen je graag verder.

Hulp nodig bij het inrichten van je Microsoft Teams Room?

Wil jij ook graag zo’n multifunctionele Microsoft Teams Room op kantoor? Kom dan eens langs in onze showroom. We laten je namelijk graag zelf ervaren. Zo ontdek je meteen hoe een Teams Room werkt in de praktijk! We helpen je dan graag verder bij het inrichten van jouw eigen vergaderruimte.

Maak direct een afspraak!

Arjan Broere
Eigenaar & adviseur
JBS Multimedia

Gieterijstraat 89
2984 AB Ridderkerk

Onze openingstijden
Ma t/m vrijdag 08:30 - 17:00 uur
Meer gegevens