Touchscreen referentie
Touchscreen referentie
Door Victor-Luc Sleijffers

Lesgeven zonder zorgen

CBS Prins Johan Friso School in Berkel en Rodenrijs is een geweldige basisschool met betrokken leraren en een positieve sfeer.

Samen met diverse ICT collega`s van Stichting Spectrum-SPCO hebben wij besloten de touchscreen(s) en wandliften te vernieuwen.

Een keuze maken uit het ruime touchscreenaanbod

Ik heb samen met diverse ICT-collega’s van het Spectrum-SPCO een wensenlijst gemaakt voor de school. We hebben enkele belangrijke criteria opgesteld:

  • Het geluid moet een groot bereik hebben, zodat het duidelijk hoorbaar is voor de gehele klas.
  • We willen USB C-aansluitingen hebben om laptops eenvoudig te kunnen aansluiten voor beeld, geluid en touch-functies.
  • Het touchscreen moet een draadloze cast-functie hebben, zodat leerlingen in de klas content kunnen delen op het scherm.
  • We willen uitgebreide Android-mogelijkheden hebben.

Na het vergelijken van verschillende merken in de praktijk, en niet alleen op basis van specificaties, hebben we uiteindelijk gekozen voor de Clevertouch Impact Plus touchscreens. Deze voldoen aan alle gestelde succescriteria.

Onze gekozen opstelling

De opstelling bestaat uit twee onderdelen namelijk:

  1. Het 75 inch Clevertouch Impact Plus touchscreen met een tal van ingebouwde functionaliteiten; ingebouwd whiteboard, draadloze cast functie, lichtkrantfunctie
  2. De Vogels Professional RISE wandlift met bots beveiliging en gebruiksvriendelijke bediening.

Wij willen dat de schermen allemaal netjes bekabeld worden aangesloten op de leerkracht computer. Een belangrijk aandachtspunt voor ons is, dat alle kabels in goten moeten worden weggewerkt om storingen of vernieling te voorkomen.

Touchscreen vernieuwing, wat een project!

Victor-Luc Sleijffers
ICT-coördinator bij Spectrum-SPCO

Oude touchscreens nieuwe bestemming

Onze oude touchscreens hebben allemaal een nieuwe eigenaar gekregen! We vonden het zonde om ze zomaar weg te gooien, terwijl ze nog perfect bruikbaar waren voor andere doeleinden. Dus hebben we besloten om ze een tweede leven te geven bij diverse stichtingen. De opbrengst die we hiervoor hebben ontvangen, wordt gebruikt om een superleuk teamuitje te organiseren!

Hoe verliep de installatie op school

Victor-Luc, de installatie op school verliep erg goed. Na het assembleren van alle liften op een centrale plek binnen de school, zijn deze vervolgens in de lokalen bevestigd. Het JBS montageteam heeft ervoor gezorgd dat de schermen netjes zijn gemonteerd en de bekabeling naar de computer keurig is afgewerkt. Alles is nu gereed voor gebruik en de installatie ziet er professioneel en verzorgd uit. JBS heeft het verpakkingsmateriaal is milieu vriendelijk afgevoerd.

Werkelijk waar, ze leken net een geoliede machine!

Is jouw school ook toe aan vernieuwing?

Bob Klein
Eigenaar & adviseur
Bob
JBS Multimedia

Gieterijstraat 89
2984 AB Ridderkerk

Onze openingstijden
Ma t/m vrijdag 08:30 - 17:00 uur
Meer gegevens